Обстеження озера Русанівське

У зв’язку з набуттям резонансу у суспільстві новини про злив відходів виробництва в озеро Русанівське при будівництві Подільсько-Воскресенського мостового переходу, працівниками Державної екологічної інспекції Столичного округу 20.02.2020 року спільно з представниками Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, КП «Плесо» та жителями Русанівських садів здійснено обстеження зазначеного озера.

В ході обстеження виявлено, що на відстані 10 метрів від берегу водного об’єкта (озеро Русанівське) поруч з будівництвом Подільсько-Воскресенського мостового переходу знаходиться шланг (гнучкий трубопровід) через який в озеро може скидатись невідома рідина. На момент обстеження з цього шлангу невідома рідина в озеро не скидалась. Цей шланг тягнеться через територію будівництва (близько 700 метрів). На шляху прокладання шлангу є ознаки виливання бетонної суміші на земельну ділянку, яка вже застигла.

Даний водний об’єкт знаходиться на балансі КП «Плесо».

За результатами обстеження складено акт, підготовлено та направлено вимогу до Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) щодо вжиття невідкладних заходів стосовно припинення скиду забруднюючої речовини до озера Русанівське підприємствами, які здійснюють будівництво на території даного водного об’єкту.















ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці