Скид неочищених стічних вод на території Демидівської сільської ради

За оперативним повідомленням небайдужих громадян, в рамках рейдового заходу державні iнспектори з охорони навколишнього природного середовища Столичного округу 25 лютого 2020 року здійснили виїзд на територію Демидівської сільської ради, недалеко від вул. Стовпова (географічні координати 50.7302192 північної широти та 30.3196951 східної довготи, 50°43'49" північної широти та 30°19'11" східної довготи) де було зафіксовано скид неочищених  стічних вод на рельєф в долині річки Кізка (права притока першого порядку річки Дніпро) автомобілем МАЗ, що належить Комунальному підприємству Демидівської сільської ради Вишгородського району Київської області «ДЕМИДІВКОМУНГОСП» (ЕДРПОУ 35367572).

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Вишгородського ВП ГУ НП України у Київській області, якими зафіксовано факт скиду неочищених стічних вод та вилучено вищезазначений автомобіль.

Державними iнспекторами з охорони навколишнього природного середовища Столичного округу на водія КП «ДЕМИДІВКОМУНГОСП» складено протокол про адміністративне правопорушення за порушення статті 211 Земельного кодексу України та винесено постанову про накладення адміністративного стягнення за статтею 52 КУпАП на суму 1700 грн.

За інформацією громадян наступного дня відбувся повторний скид неочищених  стічних вод.

Державною екологічною інспекцією Столичного округу найближчим часом буде здійснена позапланова перевірка Демидівської сільської ради, за результатами виявлених порушень вимог природоохоронного законодавства будуть вжиті заходи реагування відповідно до законодавства.

Також інформуємо, що 23 жовтня 2019 року керівництво Комунального підприємства Демидівської сільської ради Вишгородського району Київської області «ДЕМИДІВКОМУНГОСП» не допустило посадових осіб Державної екологічної інспекції Столичного округу до проведення планового заходу державного нагляду (контролю).






ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці