Нерест - 2020

Нерест - це головний та найважливіший період у риби. Від того, наскільки успішно та вдало він пройде - залежать майбутні запаси водних біоресурсів. З метою забезпечення охорони та збереження у належному стані середовища існування, шляхів міграції та місць природного відтворення у рибогосподарських водних об’єктах Київської області та міста Києва встановлюється весняно-літня заборона на вилов водних біоресурсів у нерестовищах.

Терміни заборони здійснення любительського і спортивного рибальства:
- у всіх водосховищах і озерах з затоками, протоками - з 22 березня по 30 травня (включно);
- у всіх річках та їх кореневих водах - з 22 березня по 10 травня (включно).

Терміни заборони на промисловий лов (добування) водних біоресурсів:
- у всіх водосховищах і озерах з затоками, протоками - з 20 березня по 28 травня (включно);
- у всіх річках та їх кореневих водах - з 20 березня по 08 травня (включно).

У цей період забороняється пересування плавзасобів (човнів), промислове рибальство, здійснення підводного полювання, проведення днопоглиблювальних, вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів у місцях масового нересту водних біоресурсів.

Дозволяється любительське та спортивне рибальство до 3 кг риби на одну особу, однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега У ДОЗВОЛЕНИХ МІСЦЯХ (http://kv.darg.gov.ua/_dozvoleni_miscja_dlja_lovu_0_0_0_124…) та на інших водоймах в адміністративних межах населених пунктів!

З картою нерестовищ та з переліком місць, визначених для любительського та спортивного рибальства у період весняно-літньої заборони можна ознайомитись за посиланням https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer…

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці