З 10 ГРУДНЯ 2019 ПО 30 ЧЕРВНЯ 2020 РОКУ НА КИЇВЩИНІ ЗАБОРОНЕНО ЛОВИТИ РАКІВ

У період з 10 грудня 2019 року по 30 червня 2020 року встановлюється заборона на вилов раків в рибогосподарських водних об’єктах Київської області та міста Києва. Заборону встановлено з метою забезпечення охорони цього виду водних біоресурсів під час природного відтворення та збільшення їх запасів у водоймах.

Наукові дослідження Інституту рибного господарства НААН України стверджують, що температура води у водоймах та в повітрі, співвідношення статей та міграційні процеси свідчать про нормальний перебіг підготовки до спарювання. Через два-три тижні після запліднення самка відкладає ікру під черевце для подальшого виношування, яке триває близько семи місяців. Зазвичай, вихід молоді відбувається у червні, коли температура води досягає 21-23 °C. Виходячи з цього, оптимальними термінами заборони є грудень - червень.

Повідомляємо, лов раків в заборонений період є порушенням у сфері охорони водних біоресурсів, в результаті якого настає адміністративна відповідальність. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки за кожного незаконно виловленого рака.

Закликаємо громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці