Незаконне зняття та перенесення грунтового покриву

Під час здійснення заходу державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства в межах Хотянівської сільської ради на території Громадської організації «Садівниче товариство Глядин» (ЄДРПОУ 37868582) на земельній ділянці (кадастровий номер 3221884000:37:047:0115) з цільовим призначенням 01.06 (для колективного садівництва) загальною площею 0,9069 га, яка знаходиться у приватній власності, виявлено зняття та перенесення невідомими особами ґрунтового покриву земельної ділянки без спеціального дозволу.

В 600 метрах від місця зняття родючого шару ґрунту громадськістю затримано екскаватор та самоскид, викликано нарад поліції та слідчо-оперативну групу.

На місце події прибув Голова Громадської організації «Садівниче товариство Глядин» який пояснив, що вищезазначена ділянка знаходиться у приватній власності, а пізніше зазначив, що з його дозволу проводяться підготовчі роботи для будівництва дороги і роботи з благоустрою. На вимогу надати спецдозвіл та проектну документацію на будівництво дороги, проведення земельних робіт або документи, що засвідчують право власності на дану земельну ділянку відмовився.

Державними iнспекторами з охорони навколишнього природного середовища Столичного округу проведено заміри самовільного зняття та перенесення ґрунтового покриву та встановлена площа 240 метрів квадратних глибиною 1 метр 70 сантиметрів.

Спецтехніка, що здійснювала зняття ґрунту, вилучена Вишгородським відділом поліції ГУ НП в Київській області.

На Голову Громадської організації «Садівниче товариство Глядин» складено протокол про адміністративне правопорушення та винесено постанову про накладення адміністративного стягнення за статтею 53-3 КУпАП, підписати які він відмовився.

Державними iнспекторами з охорони навколишнього природного середовища Столичного округу будуть розраховані збитки заподіяні державі внаслідок зняття та перенесення ґрунтового покриву із земельної ділянки без спеціального дозволу, а також невиконання умов зняття, збереження і використання родючого шару ґрунту.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці