Зняття та перенесення ґрунтового покриву без спеціального дозволу

Державною екологічною інспекцією Столичного округу під час здійснення заходу державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства виявлено зняття та перенесення ґрунтового покриву земельної ділянки без спеціального дозволу за адресою м. Київ, Погребський шлях, провулок Крайній 7А. Орієнтовна площа проведення земельних робіт складає 1,070 га.

Громадськими активістами на відео зафіксовано навантаження ґрунту з місце проведення земельних робіт і перевезення його самоскидом, який затриманий за межами проведення робіт, викликана слідчо-оперативна група.

У ході з’ясування обставин невідома особа представившись представником власників земельних ділянок пояснила, що роботи проводяться за замовленням власників ділянок приватним підприємством «Високоморний Сергій Вікторович». На вимогу надати документи, що засвідчують право власності на вказані земельні ділянки, спеціальний дозвіл на зняття та перенесення ґрунтового покриву (родючого шару), проектну документацію, договір на проведення земельних робіт та інші документи – відмовився.

На водія ескаватора складено протокол про адміністративне правопорушення та винесено постанову про накладення адміністративного стягнення за статтею 53-3 КУпАП, підписати які він відмовився.

Спецтехніка, що здійснювала зняття ґрунту, вилучена Деснянський УП ГУНП в м. Києві.

У разі відкриття кримінальної справи і залучення за постановою слідчого Інспекцією будуть розраховані збитки.

https://www.youtube.com/watch?v=Mjs23M0Vi8Q&feature=youtu.be

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці