Засмічення земельних ділянок люмінесцентними лампами та будівельним сміттям

В Дарницькому районі  м. Київ по вул. Колекторна за координатами (50.386553, 30.642668), (50.387318, 30.644968) державними iнспекторами з охорони навколишнього природного середовища Столичного округу за зверненням громадянина виявлено засмічення земельних ділянок люмінесцентними лампами та будівельним сміттям, загальна площа засмічення становить 5,42 м2.

По виявленому факту порушення вимог природоохоронного законодавства розпочато перевірку Дарницької районної у місті Києві державної адміністрації.

25 вересня 2020 року державними iнспекторами з охорони навколишнього природного середовища Столичного округу спільно з працівниками відділу благоустрою Дарницької районної у місті Києві державної адміністрації здійснено виїзд для виявлення та підтвердження фактів викладених у зверненні громадянина. Факти були підтверджені та негайно сповіщено відповідні служби для вжиття заходів щодо їх ліквідації.

Дане несанкціоноване розміщення відходів 1-го класу небезпеки за допомогою спільної співпраці ліквідували протягом години.

З метою розрахунку збитків завданих державі Інспекція підготувала запит щодо отримання нормативно-грошової оцінки для розрахунку шкоди, зумовленої забрудненням і засміченням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства.

Розрахунок збитків, завданих державі внаслідок засмічення земельних ділянок з урахуванням середньої грошової оцінки 2,5 грн/м2 становитиме 2 693 грн.

Також Інспекцією готуються матеріали щодо передачі до правоохоронних органів, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Держпродспоживслужби з метою встановлення осіб та визначення розмірів забруднення земельних ресурсів ртуттю, оскільки вимірювання ртуті у ґрунтах здійснюється з використанням промислових засобів захисту органів дихання від небезпечних хімічних речовин лабораторними центрами, уповноваженими на вимірювання ртуті у ґрунтах.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці