Операція "Первоцвіт"

19 березня 2021 року на підставі Плану спільних заходів щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства під час збору та реалізації ранньоквітучих реліктових і зникаючих рослин, а також росли, занесених до Червоної книги України на території м. Києва, була створена мобільна група з представників Головного управління Національної поліції у м. Києві, Управління екології та природних ресурсів Київської міської державної адміністрації, державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища Столичного округу та під головуванням Голови Державної екологічної інспекції України Мальованого Андрія Миколайовича здійснено виїзди в місця торгівлі першоцвітами.

За результатами виїздів за адресами бул. Лесі Українки та вул. Кіквідзе виявлено порушників, які здійснювали продаж підсніжників звичайних.

За порушення порядку збуту об’єктів рослинного світу, занесених до Червоної книги України складено 2 протоколи про адміністративне правопорушення за статтею 88-1 ч. 2, які будуть направлені до суду для винесення рішення.

 Бережіть природу! Не зривайте первоцвіти та не купуйте їх!






 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці