Богуславводоканал визнав збитки у розмірі більше 63 тис. грн.

Останній день березня 2021 року завершився визнанням позову відповідачем

31.03.2021 Господарським судом Київської області задоволено позовну заяву Державної екологічної інспекції Столичного округу до Комунального підприємства Богуславської міської ради «Богуславводоканал» про стягнення 63 тис. 830 грн. 22 коп., які заподіяні державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства.

Так, Інспекцією у період часу з 31.05.2019 по 13.06.2019 проведено перевірку дотримання Комунальним підприємством Богуславської міської ради «Богуславводоканал» вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів та складено акт. За результатами перевірки встановлено, що підприємство здійснювало видобування поверхневих вод за відсутності спеціального дозволу на водокористування чим порушило вимоги ст.ст. 44, 46, 48 Водного кодексу України, ст. 41 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища».

Дана справа є прикладом ефективної роботи Державної екологічної інспекції Столичного округу у сфері захисту довкілля, тим більше, що захист та збереження водних ресурсів є одним з пріоритетних напрямків у захисті довкілля в державі.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці