Порушення у період нересту

У період нерестової заборони поблизу міста Яготин Київської області на обвідному каналі річці Малий Супій викрито грубе порушення Правил рибальства.

Так, двоє місцевих мешканця виловлювали рибу з човна за допомогою заборонених знарядь лову – двома мисиновими сітками. В протизаконний спосіб порушники добули 15 кг риби, а саме: щука – 29 екз., карась – 1 екз., плітка – 1 екз. Завдано збитків рибному господарству України у розмірі 9 962 грн.

На винних осіб державними iнспекторами з охорони навколишнього природного середовища Столичного округу складено два протоколи про адміністративне правопорушення за частиною четвертою статті 85 КУпАП.

Заборонені знаряддя лову, човен та водні біоресурси вилучено до відповідного рішення суду.

Нагадуємо, що у період нересту забороняється пересування будь-яких плавзасобів, проведення змагань з рибальства, різкі коливання рівня води (для суб’єктів господарювання), здійснення підводного полювання, проведення гідромеханізованих, днопоглиблювальних, вибухових та інших робіт. Дозволяється любительський лов риби з берега в межах населених пунктів, за межами місць нересту однією поплавковою або донною вудками з одним гачком або спінінгом.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці