Наднормові викиди забруднюючих речовин в атмосферу за 2 мільйони гривень

Наднормові викиди забруднюючих речовин в атмосферу за 2 мільйони гривень: результати позапланової перевірки бетонного виробництва у Києві.

▶️ ДЕІ Столичного округу у період з 05.10.2020 по 19.10.2020 проведено позаплановий захід державного нагляду (контролю) дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, в частині охорони атмосферного повітря ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ЗБВ – 1», яке є одним із потужних підприємств з виробництва бетону та входить до групи компаній «КОВАЛЬСЬКА».

▶️ Дане виробництво у період з 15.05.2020 по 06.10.2020 включно здійснювало викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами без відповідного дозволу за адресою: вул. Пшенична, 2, м. Київ, 03680, що є порушенням вимог статті 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

▶️ ДЕІ Столичного округу здійснено розрахунок розміру відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону атмосферного повітря та виставлено претензію.

▶️ Сума збитків складає 1 964 930, 50 грн.   

▶️ Збитки, обумовлені наднормативними викидами забруднюючих речовин виробництва в атмосферне повітря при відсутності дозвільних документів (дозволу на викиди в атмосферу забруднюючих речовин).

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці