1986 рік. Викид 300 Хіросім - річниця Чорнобильської катастрофи.

Сьогодні, 26 квітня 35 років з дня, як на 4-му енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції сталася катастрофа , яка є найбільшою за всю історію ядерної енергетики.

110 км від Києва та 16 км до білоруського кордону - місце, де світ розділився на до і після. Техногенна катастрофа, яка зруйнувала життя мільйонам людей, знищила міста та здоров’я населення.

 

Сьогодні ми вшановуємо пам‘ять тих, хто врятував світ. Понад 600 тисяч осіб стали ліквідаторами аварії – боролися з вогнем і розчищали завали. Поклін і шана за життя!

 

Зараз, Чорнобильська зона відчуження, встановлена за 30 км навколо аварії має площу 2576,9 кв.м. Знаходиться переважно у Київській області (у Вишгородському, Поліському районах. У 2007 році було підписано Указ про створення на території площею 48 870 гектарів у межах зони відчуження і зони безумовного (обов'язкового) відселення (Київська область) загальнозоологічного заказника загальнодержавного значення — «Чорнобильський спеціальний».

 

Контроль за дотриманням природоохоронного законодавства,  вимог законодавства з екологічного та радіаційної безпеки  на даній території здійснює ДЕІ Столичного округу.

 

Вшанувати пам‘ять та вберегти майбутнє!

Це головне наше завдання!


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці