КП "Іванківводоканал" сплатить понад 1 мільйон 230 тис.грн.

Понад 1 мільйон 230 тисяч гривень заподіяних державі збитків буде стягнуто за рішенням Господарського суду Київського області з КП «Іванківводоканал», яке протягом 2016 - 2018 років незаконно користувалося надрами. Про це повідомив начальник Державної екологічної інспекції Столичного округу Павло Іванов.

Для виконання покладених на інспекцію завдань у 2019 році проведена планова перевірка вказаного підприємства у ході якої Державна екологічна інспекція Столичного округу виявила порушення природоохоронного законодавства через відсутність відповідного спецдозволу на користування надрами.

У подальшому Інспекція звернулась до Господарського суду Київської  області де довела факт заподіяння шкоди державі внаслідок порушення правил користування надрами. Суд  прийняв рішення на користь Інспекції щодо стягнення збитків з КП «Іванківводоканал» у розмірі понад 1 мільйон 230 тисяч гривень.

Однак, суб’єкт господарювання не виконав рішення суду в добровільному порядку у зв’язку з чим за заявою Інспекції відкрито виконавче провадження. 

Так, в березні 2021 року підприємством сплачено до державного бюджету 125 тисяч гривень.

Виконання рішення суду триває.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці