17 червня - Всесвітній день боротьби з опустелюванням і засухою

Всесвітній день боротьби з опустеленням і посухою це міжнародний день ООН, що відзначається щороку 17 червня і покликаний звернути увагу людей на необхідність міжнародного співробітництва для ефективної боротьби з опустеленням і засухою в природному середовищі.

Цей день був проголошений 1995 року Генеральною Асамблеєю ООН (резолюція A/RES/49/115) у зв'язку з річницею від дня прийняття 1994 року Конвенції ООН по боротьбі з опустеленням. Державам пропонувалося присвячувати цей день підвищенню інформованості про необхідність міжнародного співробітництва в боротьбі з опустеленням і наслідками посухи й про хід здійснення Конвенції ООН по боротьбі з опустеленням.

Опустелювання – це один з найбільш тривожних світових процесів деградації навколишнього середовища. Воно загрожує здоров’ю та джерелам засобів до існування більше 1 млрд. людей.

За даними Генасамблеї ООН, в даний час майже третина планети – під загрозою висихання, понад мільярд людей може опинитися в пустелі.

Боротьба з опустелюванням та посухами - найважливіше завдання державотворців. Однак, конкретного результату можна сподіватись лише за умов бажання та злагодженій співпраці відповідних гілок влади та нас з вами.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці