Інспектори ДЕІ СО виявили порушників, які здійснювали вилов риби забороненими знаряддями лову на Канівському водосховищі

☑Під час проведення природоохоронних заходів 4-5 жовтня на Канівському водосховищі (Київська область, Обухівський та Бориспільський р-ни) екоінспекторами було складено 3 протоколи за зберігання заборонених знарядь лову ( част. 1 статті 85-1 КУпАП) та за порушення правил рибальства (част.4 стаття 85 КУпАП).

➡У результаті заходів було вилучено 19 сіток загальною довжиною 1330 метрів та човен, електродвигун.

📄Також, повідомляємо, що збитки за незаконний вилов риби зросли в десятки разів! Кабінет Міністрів України підтримав внесення змін до постанови КМУ «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів». Цей документ встановлює суми, які порушник має сплатити у разі незаконного добування різних видів риб. Змінами передбачається посилення цієї відповідальності.

📈Так, збитки за вилов одного окуня збільшились у понад 180 разів – від 17 до 3162 гривень, а сума відшкодування за незаконне виловлювання раків зросла у 130 разів і наразі становить 3332 гривні (раніше – 25,5 гривень).

📈Підвищення такс у сфері рибних ресурсів є важливим кроком з огляду на велику кількість порушень..

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці