Спалювання сухої рослинності

Щороку восени та навесні на території Київської області фіксується велика кількість паління листя, сухої трави, водно-болотної рослинності.

Спалюючи сухі залишки рослинності, люди часто не замислюються над тим, до яких наслідків це може призвести. А загрози чималі і пов’язані вони не лише з забрудненням ґрунтів чи загибеллю тварин і птахів, які гніздяться у траві, а перш за все мають шкідливий вплив на здоров’я і життя людей.

Працівниками Державної екологічної інспекції Столичного округу спільно з представники поліції на території Згурівської громади було проведено профілактичні бесіди з особами, які палять рештки рослин, листя, водно-болотної рослинності. Особи, причетні до виникнення пожеж, притягнуті до адміністративної відповідальності.

Державними iнспекторами з охорони навколишнього природного середовища Столичного округу складено протокол про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 77-1 КУпАП та винесено постанову про накладання адміністративного стягнення в розмірі 3060 грн.

У деяких випадках за такі дії передбачена кримінальна відповідальність. Згідно зі ст. 245 (знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України покарання передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Державна екологічна інспекція Столичного округу закликає громадян бути відповідальними, не порушувати законодавство та дотримуватися простих правил пожежної безпеки аби не завдавати шкоди природі та людям!



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці