Державний ринковий нагляд щодо автомобільних бензинів, дизельного, суднового та котельного палив

Відповідно до постанови КМУ від 28.12.2016 № 1069 «Про затвердження переліку видів продукції, щодо яких органи державного ринкового нагляду здійснюють державний ринковий нагляд» Державна екологічна інспекція України визначена органом державного ринкового нагляду щодо автомобільних бензинів, дизельного, суднового та котельного палив.

У державній екологічній інспекції Столичного округу з 19.04.2019 року створений Сектор державного ринкового нагляду, який діє в межах та на підставі:

- Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції»;

- Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції»;

- Постанови Кабінету Міністрів України від 01.08.2013 № 927 «Про затвердження Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив»;

- «Секторального плану державного ринкового нагляду», який затверджується Державною екологічною інспекцією України щорічно.

Законодавством про державний ринковий нагляд передбачено, що для проведення перевірки характеристик продукції достатньо пред’явити виключно службове посвідчення та посвідчення (направлення) на проведення перевірки. Пред’явлення інших документів (листів, погоджень про проведення перевірки тощо) законодавством не передбачено.

Таким чином, вимоги щодо застосування норм пункту 4 статті 5 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» в частині письмового повідомлення суб’єкта господарювання про проведення планової перевірки характеристик продукції не пізніше, як за десять днів до дня здійснення цього заходу, у законодавстві про державний ринковий нагляд відсутні.

Звернення споживачів (користувачів) щодо невідповідності продукції встановленим вимогам, про захист їх прав на безпечність продукції, віднесеної до сфери відповідальності Державної екологічної інспекції Столичного округу, просимо направляти на адресу: 03035 м. Київ вул. Митрополита Василя Липківського 35, E-mail: stolica@dei.gov.ua.

  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці