Завершення нересту в Києві та Київській області:результати рейдів інспекторів

Під час періоду нересту інспектори Державної екологічної інспекції Столичного округу вилучили 563 кг риби на суму 189 тисяч гривень

16 червня-завершено період нересту водних ресурсів 2021 у Києві та Київській області. Інформуємо про підсумки рибоохоронної діяльності з попередження та виявлення фактів порушення вимог природоохоронного законодавства.

·       інспектори ДЕІ Столичного округу здійснено 43 рейди

·       виявлено 34 порушення

·       вилучено у порушників 562,8 кг водних біоресурсів

·       вилучено 39 заборонених знарядь лову (38 сіток загальною довжиною 1943 м. та один павук)

·       вилучено 68 заборонених знарядь лову, з них 41 сітка загальною довжиною 2250 м., 25 ятерів та 2 перемети (за актами виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений було)

·       завдяки роботі державних інспекторів було розраховано матеріальної шкоди на загальну суму 189 145 грн.

·       18 справ було складено та направлено до судів для притягнення порушників до адміністративної відповідальності

 

Рибальство з розумом! Нагадуємо, що на водоймах загального користування дозволений любительський лов з берега або човна, вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше 5 на людину, з дотриманням добової норми вилову – до 3 кг. (або трофей) на людину.

Використання заборонених знарядь лову (сітки, ятері, павуки, екрани, драчі, ості та інші) є грубим порушенням правил рибальства (частина четверта статті 85 КУпАП) та передбачає штраф до 680 грн, з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних біоресурсів.

У разі нанесення правопорушником значних збитків рибному господарству – передбачена кримінальна відповідальність за статтею 249 КК України (незаконне зайняття рибним промислом). Дана стаття передбачає штраф від від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці