За перше півріччя 2021 до державного бюджету сплачено понад два мільйона гривень збитків : результати природоохоронної діяльності Державної екологічної інспекції Столичного округу.


Суб’єкти господарювання у Києві та Київській області, у яких в результаті перевірок у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів були виявлені порушення сплатили до державного бюджету України 2 мільйони 162 тисячі гривень.

Так, за перші шість місяців 2021 року у добровільному порядку підприємствами-порушниками було сплачено 342 тисячі гривень на підставі предявлених Інспекцією претензій. Відповідно, решта сплачена згідно судових рішень у результаті розгляду позовів Державної екологічної інспекції Столичного округу і становить 1 мільйон 820 тисяч гривень.

Ці цифри покликані ще раз проілюструвати, що підприємства відшкодовують збитки, заподіяні навколишньому природному середовища, але випадки добровільного сплачування врази нижчі.

За кожну шкоду природньому середовищу суб’єкти господарювання отримають значні фінансові витрати та понесуть відповідальність, тому застерігаємо та попереджаємо!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці