День екологічного боргу - 29 липня🌏

Що ми знаємо про День екологічного боргу? Це не свято, а сумна констатація.

ℹЦя дата розраховується відповідно до поточного рівня споживання природних ресурсів. Для кожної країни визначають власний день, відповідно до кількості ресурсів та обсягу їх споживання.

Вперше людство взяло кредит у планети в 1970 році. Тоді дефіцит ресурсів становив всього 2 дні. З плином часу, ця дата зрушувалася все ближче і ближче за календарем. У 1997 році день екологічного боргу випав на кінець вересня, а в 2005 році на серпень. Цілком ймовірно, що вже наступного року цей день припадає на кінець липня.

📍Людина стала причиною екологічного боргу. Що робити?

Протягом десятиліть попит людства на природні ресурси перевищував здатність Землі до відновлення. Сьогодні людство споживає на 50 відсотків більше того, що біосфера в змозі заповнити.

Рівень впливу на планету залежить від поведінки кожної людини: скільки енергії і води споживається, як утилізується сміття, у якій упаковці купуються продукти, з яких матеріалів купуються одяг і меблі.

Без зміни звичок і поведінки людей ніякі стандарти, заборони і закони не допоможуть людям зупинити руйнування навколишнього середовища і досягти гармонії з природою.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці