Екоінспектори Державної екологічної інспекції Столичного Округу разом з представниками поліції Київщини викрили осіб, які причетні до засмічення понад 10 га земель Київської області промисловими відходами.

Цього тижня завдяки взаємодії Національної поліції та Державної екологічної інспекції СО було встановлено вивезення промислових відходів та вивантаження їх у місцях, які не відповідають вимогам для зберігання відходів.

🔴Здійснено огляд засміченої ділянки в селі Миронівка та зафіксовано вантажні автомобілі, що здійснювали вивантаження відходів у місцях, які не призначені для їх зберігання.

🟢З початку року на території Київщини почали виявляти численні осередки засмічення території промисловим сміттям, яке могло спричинити небезпеку для життя і здоров’я громадян.

ℹ️За даним фактом національною поліцією відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади.

ℹ️Сьогодні ми закликаємо киян та жителів Київської області при виявленні сміттєзвалищ звертатися до Держекоінспекції або інформувати через сервіс «Екомапа», де можна повідомити інформацію про виявлені сміттєзвалища.

▶️ecomapa.gov.ua


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці