4 жовтня відзначають Всесвітній день захисту тварин

У світі є багато речей, що загрожують нашим «меншим братам». Щодня природні ресурси використовуються зі зловживанням, водно-болотні угіддя та ліси руйнуються через будівництво нових міст, а місця проживання живих істот перетворюють на асфальтні дороги. Крім того, незаконна торгівля дикою природою та браконьєрство призводять до зникнення цілих популяцій.

За даними дослідників Всесвітнього фонду дикої природи (WWF), за останні 50 років популяція тварин у лісах планети скоротилася більше ніж у двічі. І це змушує науковців та зоозахисників бити на сполох!

У нашій країні відносини у галузі охорони, використання і відтворення тваринного світу регулюються Конституцією України, Законами України „Про тваринний світ”, „Про охорону навколишнього природного середовища”, „Про мисливське господарство та полювання”, „Про захист тварин від жорсткого поводження”, “Про Червону книгу України” та іншими нормативно-правовими актами.

Потрібно відстоювати позицію збереження фауни нашої місцевості, тому Державна екологічна інспекція Столичного округу, згідно з положенням здійснює державний нагляд та контроль щодо раціонального використання, відтворення та охорони об’єктів тваринного світу.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці