Розраховані збитки ПрАТ АК «Київводоканал»: понад 24 мільйони гривень за використання водних ресурсів без відповідних дозвільних документів.

Під час позапланової перевірки Державної екологічної інспекції Столичного округу виявлено, що ПрАТ «АК «Київводоканал» (10.2019 по 05.07.2020) здійснювало забір підземних вод з артезіанських свердловин без спеціального дозволу на користування надрами.

Інспекцією проведено розрахунок збитків заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів ПрАТ «АК «КИЇВВОДОКАНАЛ», обумовлених самовільним використанням водних ресурсів при відсутності спецдозволу на користування надрами.

Збитки становлять 24 мільйони 276 тисяч гривень. Екоінспекція направила претензію на добровільне відшкодування збитків до підприємства.

 

Також під час перевірки були проведені лабораторні дослідження проб води, відібраної на водовипусках ПрАТ «АК «Київводоканал». Зафіксовані наступні перевищення у місці скиду зворотних вод:

-        Бортницької станції аерації перевищення нормованих значень ГДС завислих речовин у 1,5 раза, нітрат іонів у 3 рази;

-        вод Дніпровської водопровідної станції - перевищення ГДС фосфатів у 6 - 7,5 раза;

-        Деснянської водопровідної станції - перевищення нормованих значень ГДС за показником алюмінію у 3 рази.

ПрАТ АК «Київводоканал» входить до переліку 507 водокористувачів по всій Україні, де будуть здійснені заходи контролю відповідно до указу Президента України, яким введено в дію рішення РНБО про водну безпеку.

Повідомляю, що у п’ятницю, 29 жовтня,  на виконання доручення Прем’єр-Міністра України інспектори Держекоінспекції Столичного округу були допущені до  позапланової перевірки ПрАТ "АК " Київводоканал".

Сподіваємося на конструктивний діалог під час перевірки з боку підприємства для проведення об’єктивного екологічного аудиту.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці