Держекоінспекція Столичного округу продовжує здійснювати перевірки якості пального на АЗС в Києві та Київській області.

Здійснено 57 перевірок характеристик паливно-мастильних матеріалів.

 

Фахівці ДЕІ СО здійснюють відбір зразків продукції на АЗС для експертизи нафтопродуктів. Зазначимо, що раніше проводилась тільки документальна перевірка пального АЗС, тепер інспекція може оцінити його якість за допомогою лабораторної експертизи


                                                

Загалом протягом 3 кварталів 2021 року ДЕІ СО було винесено 56 рішень про вжиття обмежувальних (коригувальних) заходів у зв’язку з виявленням порушень під час розповсюдження пального. Серед таких заходів - формальна, невідповідність, тимчасова або повна заборона реалізації продукції на ринку, вилучення її з обігу, відкликання тощо.

                                                       
 

Відповідно до постанови КМУ №1069 «Про затвердження переліку видів продукції, щодо яких органи державного ринкового нагляду здійснюють державний ринковий нагляд» на Державну екологічну інспекцію покладені повноваження на перевірку автомобільних бензинів, дизельного, суднового та котельного палива. Також після ухвалення Технічного регламенту щодо вимог до скрапленого газу Держекоінспекція також повноваження для перевірки розповсюджувачів даної продукції.

                              

 

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці