Шкоду державі на 150 тисяч гривень за добу завдають підприємства забруднювачі водних ресурсів у Столичному регіоні.


22 грудня Державна екологічна інспекція Столичного округу у прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" презентувала підсумки 2021 року в частині перевірок підприємств-забруднювачів водних ресурсів Києва та області.

Цього року було перевірено 38 суб'єктів господарювання, які є основними забруднювачами водних ресурсів у Столичному регіоні. З них 24 водоканали. За порушення у сфері водних ресурсів було розраховано понад 40 мільйонів гривень збитків.

Цього року Держекоінспекція Столичного округу двічі перевіряла  ПрАТ «Київводоканал». У результаті перевірок Київводоканалу протягом 2021 року за перевищення гранично допустимого скиду забруднюючих речовин у річку Дніпро розраховано 1 млн 300 тисяч гривень, тобто підприємство забруднює довкілля  більше 30 тисяч грн на добу.  

Так, за підсумками екологічного контролю була сформована аналітика речовин, за якими перевищуються гранично-допустимі концентрації у скидах підприємств. Характерними речовинами-забруднювачами Столичного регіон – нітрати, залізо, азот амонійний, нітрити, фосфати, сульфати, ХСК, БСК, хлориди.

Результати такої діяльності підприємств призводять до обміління, замулення річок, забруднення ґрунтових та підземних вод, виснаження підземних водоносних горизонтів.

Щоб запобігти критичній екологічній ситуації з головною водною артерією країни, необхідні рішучі дії, в тому числі, і в екологічному законодавстві.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці