Нелегальні ялинки у Києві: під час рейду Держекоінспекції Столичного округу виявлено точки продажу новорічних ялинок, які працювали з порушеннями правил збуту.


Сьогодні інспектори ДЕІ СО спільно з представниками Головного управління поліції у м. Києві перевірили  локації продажу ялинок у Солом’янському районі Києва.

-         по вулиці Липківського встановлено, що на деревах відсутні спеціальні бирки. Продавець надав їх окремо від ялинки, що є порушенням порядку продажу. До того ж, номери, вказані на цих бирках, були відсутні у електронній системі ЛІАЦ. Також у продажі були наявні ялини, на які відсутні товарно-транспортні накладні.

-        на Повітрофлотському проспекті виявлено чергове. У товарно-транспортній накладній продавця вказані дерева породи сосна, хоча крім них здійснюється збут ялинок, в тому числі, збірних.

 

На продавців складені адміністративні протоколи за статтею 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу). Окрім того, матеріали за виявленими фактами спрямовані до правоохоронних органів для подальшого розслідування.

Держекоінспекція Столичного округу продовжує рейди в рамках природоохоронної акції «Новорічна ялинка 2021» по Київу та Київській області.

Задля перевірки легальності новорічного дерева рекомендуємо ввести номер із уніфікованого засобу (бирки чи стяжки, яка має бути прикріплена до ялинки/сосни) на сайті OPEN.UKRFOREST.COM. У випадку, якщо інформація на сайті відсутня, це свідчить про сумнівне походження ялинки.

  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці