Екоінспектори відібрали проби води у комунальній водоймі Калинівської ТГ, яка зазнала ймовірного забруднення через вибух нафтобази у березні 2022 року.

У результаті обстрілу російськими військами стався вибух на території нафтобази у смт. Калинівка. Це призвело до  витоку нафтопродуктів по дренажній системі , далі по ґрунту. Нафтопродукти потрапили в комунальну водойму Калинівської ТГ, що призвело до масової загибелі водних живих ресурсів.

                                                     

Екоінспектори відібрали проби води та ґрунту на дослідження вмісту нафтопродуктів. Після проведення лабораторних аналізів буде розрахований розмір шкоди, завданий довкіллю внаслідок збройної агресії російської федерації.

                                                              

               Нагадуємо, що у результаті влучання ракет, 24 березня 2022 року, у нафтофтобазу в смт. Калинівка Фастівського району Київської області, знищено 22 резервуари з нафтопродуктами, 8 залізничних естакад з вагонами-цистернами, трубопроводи. Пожежа на нафтобазі тривала 5 днів (24.03-29.03) У результаті горіння 5,8 тисяч тон палива в атмосферне повітря Київщини потрапило 20 тисяч тон забруднюючих речовин
              

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці