Горіння складських приміщень на Київщині внаслідок обстрілу російською армією принесло понад 23 мільйони гривень збитків довкіллю України .

 

UPD: Внаслідок артилерійського обстрілу навесні 2022, відбулось загоряння офісно-складського комплексу ТОВ «Тефія» -  дистреб’ютора електронної техніки «Фокстрот» в смт. Гостомель, Київської області та території офісно-складського комплексу ТОВ «Мелвінс Прайм» у с. Горенка, Київської області.

                                                           

У результаті горіння в атмосферне повітря Київщини потрапило понад  4 тисячі  тон забруднюючих речовин, серед них діоксид азоту, діоксид вуглецю, ангідрид сірчистий та важкі метали.

Загальна сума збитків завданих у результаті потрапляння небезпечних речовин в атмосферне повітря складає 7 мільйонів 300 тисяч гривень

                                                  

Екоінспекторами виявлено, що в результаті обстрілу та загоряння відбулося засмічення та забруднення земельних ресурсів нафтопродуктами та маслами.

У результаті проведених  інспекцією інструментально-лабораторних  досліджень зразків ґрунту встановлено перевищення гранично-допустимих концентрацій нафтопродуктів у 43 рази та маслами у 23 рази.

Розмір шкоди завданої землі, ґрунтам  внаслідок збройної  агресії Російської Федерації становить 16 мільйонів гривень

  

Працюємо кожен на своєму фронті , щоб агресор сплатив сповна за злочини проти довкілля!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці