Як Столичний регіон справляється з відходами війни та руйнації після: досвід після деокупації

Як Столичний регіон справляється з відходами війни та руйнації після: досвід після деокупації


🚀Нерозірвані снаряди та уламки від них, згорілий транспорт та військова техніка, використані одноразові системи NLAW, акумулятори та руїни будівель. Усе це - відходи, які залишаються в містах, селищах, мсах, полях, пляжах, у воді та на землі після бойових дій. Ми називаємо це відходами війни, і наш обов'язок не допустити нещадного впливу від неправильної переробки та безглуздого та шкідливого захоронення цих предметів на території України.

✅Протягом травня-червня 2022 року екоінспектори ДЕІ Столичного округу провели обстеження Київської області на факт облаштування місць тимчасового зберігання відходів руйнування внаслідок військової агресії рф. Відповідно до зібраної інформації було сформовано інтерактивну мапу з нанесенням всіх місць з вілходами руйнації.

ℹ️Сьогодні продовжується робота з розбирання завалів, що утворилися внаслідок бойових дій, та очищення населених пунктів від уламків зруйнованих об'єктів. Такі будівельні відходи можуть мати повторне використання не тільки під час відновлення пошкоджених об'єктів, а й під час виробництва будівельних матеріалів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці