Як врятувати хвойні дерева у передсвяткові дні?

1.    У Києві та області напередодні новорічних свят екоінспектори, лісова охорона та правоохоронці проведуть операцію "Новорічна ялинка" для посилення охорони лісів та хвойних насаджень. Основною метою передноворічних рейдів є моніторинг та охорона молодих соснових дерев.

2.    У Києві дерева хвойні дерева починають обробляти репелентами. Молоді ялинки, сосни, туї, ялівці та кипариси у парках і скверах  столиці обробляють спеціальними речовинами – репелентами. Таким чином районні КП УЗН намагаються вберегти рослини від рук крадіїв. Репеленти у теплому приміщення виділяють різкий неприємний запах, що ніяк не додає святкового настрою.

3.    Кожне незаконно зрубане дерево злодіям доведеться сплатити штраф залежно від розміру дерева: у лісах – від 599 грн. до 2709 грн., у межах міста та інших населених пунктів – від 1152 грн. до 1852 грн., у межах територій та об’єктів ПЗФ – від 908 грн. до 4132 грн. Також за подібні злочини передбачена адміністративна відповідальність.

4.    Купити ж ялинку можна із 15 по 31 грудня на сезонних ярмарках, пункти розміщення яких  можна знайти на сайті КМДА.
Варто пам’ятати, що підприємці, які здійснюють транспортування і продаж новорічних дерев, повинні мати при собі накладну з лісництва, товарно-транспортну накладну, сертифікат радіаційного обстеження дерев, дозвіл на торгівлю з мокрою печаткою, а на кожному дереві повинний бути електронний чип.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці