Нелегальні ялинки у Києві: під час рейду Держекоінспекції Столичного округу виявлено точки продажу новорічних ялинок, які працювали з порушеннями правил збуту.


🌲Інспектори ДЕІ СО спільно з представниками поліції у м. Києві перевірили локації продажу ялинок у Оболонському, Печерському, Солом’янському та Деснянському районах Києва.

- у Оболонському, Печерському, Солом’янському районах було встановлено, що на деревах відсутні спеціальні бирки;

-в Деснянському районі номери, вказані на цих бирках не відповідали інформації в електронній системі походження лісопродукції. Також у продажі були наявні дерева, на які на місці продажу відсутні товарно-транспортні накладні.

🌲На продавців було складено адміністративні протоколи за ч. 1 статтею 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу). Окрім того, матеріали за виявленими фактами спрямовані до правоохоронних органів для подальшого розслідування. Станом на 21 грудня 2022 року було складено 14 адмінпротоколів у м. Києві.

🌲Держекоінспекція Столичного округу продовжує рейди в рамках природоохоронної акції «Новорічна ялинка 2023» по Києву та Київській області.

🌲Задля перевірки легальності новорічного дерева рекомендуємо ввести номер із уніфікованого засобу (бирки чи стяжки, яка має бути прикріплена до ялинки/сосни) на сайті OPEN.UKRFOREST.COM.

У випадку, якщо інформація на сайті відсутня, це свідчить про сумнівне походження ялинки.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці