Понад 37 тисяч гривень за незаконне видобування червонокнижних рослин: у НПП "Голосіївський" екоінспектори спіймали торговця первоцвітами.

 

24 березня 2023 року в під час проведення заходів щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу, занесених до Червоної книги України, інспекторами разом з представниками НПП «Голосіївський» та громадськості було виявлено незаконне добування (збирання) червонокнижної рослини Цибулі ведмежої (черемши) на території НПП «Голосіївський» у Голосіївському районі м. Києва.

У порушника вилучено 600 одиниць рослин та складено адміністративний протокол за ч. 2. ст. 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За незаконне добування червонокнижних рослин порушнику загрожує штраф від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а також компенсація за незаконне добування видів рослинного світу, занесених до Червоної книги України, у розмірі 62 грн. за одну рослину.

Відповідно до законодавства протокол та розрахунок розміру компенсації будуть передані до суду за місцем вчинення правопорушення для винесення рішення.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці