Зберегти НПП «Голосіївський»!

 Бучанська окружна прокуратура подала позов до суду в інтересах Державної екологічної інспекції Столичного округу щодо визнання протиправними та нечинними рішень про збільшення меж селища Коцюбинського за рахунок земель  природо заповідного фонду!  

У грудні 2021 року Державна екологічна інспекція Столичного округу провела перевірку Бучанської РДА за зверненням  про незаконне змінення меж селища Коцюбинське за рахунок територій Національного природного парку «Голосіївський».

В 2021 році  Коцюбинською селищною радою та Бучанською районною радою було погоджено та затверджено проект землеустрою щодо встановлення (зміни) меж селища Коцюбинське Київської області. Зазначена землевпорядна документація мала бути погоджена органом місцевого самоврядування за рахунок території якого планується здійснити розширення її меж, у даному випадку мало бути погодження Київської міської ради, оскільки Коцюбинська селищна рада збільшує площу населеного пункту з 87 гектарів до майже 3000 гектарів за рахунок територій міста Києва.

Також, враховуючи, що рішення про розроблення проекту із землеустрою щодо встановлення (зміни) меж селища Коцюбинське Київської області було прийнято 13.02.2020 на момент дії Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» (СЕО) та розширення меж здійснюється за рахунок територій природно-заповідного фонду, НПП «Голосіївський», проєкт землеустрою щодо встановлення (зміни) меж селища Коцюбинське Київської обл. підлягав стратегічній екологічній оцінці, зважаючи на ймовірні наслідки для територій та об’єктів природно-заповідного фонду, яку так і не провели.

 

Інформацію про результати перевірки Бучанської районної ради було направлено до Київської обласної прокуратури задля вжиття заходів реагування на дану ситуацію.

 

29 березня 2023 року Бучанською окружною прокуратурою Київської обласної прокуратури в інтересах держави в особі ДЕІ Столичного округу   направлено позовну заяву до Київського окружного адміністративного суду  про визнання протиправними та нечинними рішень Бучанської районної ради Київської області від 20.10.2021 № 180-11-VIII «Про затвердження проекту землеустрою (зміни) меж селища Коцюбинське Київської області» та Коцюбинської селищної ради від 31.08.2021р. № 162-1 I-IX «Про погодження проекту землеустрою (зміни) меж селища Коцюбинське Київської області».

 

Чекаємо на справедливе рішення суду, щодо незаконних планів по знищенню заповідних земель.

 


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці