З першого квітня у лісах України розпочинається «сезон тиші».

З першого квітня у лісах України розпочинається «сезон тиші». Під час дії воєнного стану скасовані певні обмеження, які саме розповімо далі.

❗🌲Але спершу нагадаємо, що у Києві та Київській області заборонено відвідувати ліси цивільному населенню. Заборона триватиме щонайменше до кінця режиму воєнного стану.

ℹ️Верховною Радою України прийнято закон № 7144 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів Ураїни щодо діяльності у сфері довкілля та щодо діяльності у сфері довкілля та щодо цивільного захисту на період дії воєнного стану"

✅Скасовуються обмеження щодо:

🔰 виконання робіт у, так званий, «сезон тиші», які є джерелом підвищеного шуму та неспокою;

🔰 здійснення всіх видів рубок лісових ділянок, що належать до відтворювальних ділянок відповідно до упорядкування мисливських угідь, високогірних лісів, приполонинних лісів, лісів у ярах, балках і річкових долинах, лісових ділянок на схилах ярів, балок, обривів, осипів і зсувів, берегозахисних ділянок, лісових ділянок навколо витоків річок, уздовж межі з безлісною місцевістю, лісів у мокрих та сирих типах лісорослинних умов, у межах територій природно-заповідного фонду;

🔰 меліоративного вилову біоресурсів, здійснення науково-дослідного, науково-конструкторського, науково-промислового лову із залученням технічної бази промислових рибальських підприємств, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах.

❗Тепер детально щодо лісових ділянок, де заборонені рубки у «сезон тиші».

🌳 Відтворювальні ділянки відповідно до упорядкування мисливських угідь,

🌳 Високогірні ліси, приполонинні ліси;

🌳 Ліси у ярах, балках і річкових долинах, лісові ділянки на схилах ярів, балок, обривів, осипів і зсувів, берегозахисні ділянки, лісові ділянки навколо витоків річок, уздовж межі з безлісною місцевістю;

🌳 Ліси у мокрих та сирих типах лісорослинних умов ;

🌳 Території природно-заповідного фонду – не лише лісогосподарська, а й інша господарська діяльність на цих територіях здійснюється відповідно до вимог закону України «Про природно-заповідний фонд України». Відповідно до українського законодавства діяльність на таких територіях аж занадто обмежена в порівняні з європейським законодавством.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці