Знищення складських приміщень на Київщині внаслідок російської агресії у березні 2022 року принесла 126 млн гривень шкоди навколишньому середовищу.

 У березні 2022 року, під час окупації Київської області, російська арміяздійснила ракетний удар, обстріл та бомбардування складських приміщень ТОВ «Комодор» у селі Калинівка, Бучанського району.

Це спричинило пожежу та повне руйнування офісно-складського комплексу загальною площею 6,8 гектар та повне знищення підсобних  споруд. Також внаслідок ворожої атаки згоріло понад 60 одиниць великогабаритного транспортних засобів.

Під час горіння у атмосферне повітря Київщини потрапило понад 5,5 тисяч тон забруднюючих речовин, а саме:

-        5, 5 тисяч тон діоксиду вуглецю,

-        2,3 тони діоксиду азоту.

Інспекцією розраховано збитки за неорганізований викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря на суму 12 мільйонів 659 тисяч гривень.

 

Екоінспекторами виявлено, що в результаті обстрілу та загоряння відбулося засмічення земельних ресурсів відходами від руйнування. Руйнування офісно-складського комплексу ТОВ «КОМОДОР» призвело до засмічення прилеглої до комплексу відкритої земельної ділянки відходами від руйнування на загальній площі 1,1 га  середньою висотою 1,8 м.

Розмір шкоди завданої землі, ґрунтам  внаслідок збройної  агресії Російської Федерації становить 113 мільйонів 580 тисяч гривень.

 

Працюємо кожен на своєму фронті , щоб агресор сплатив сповна за злочини проти довкілля!



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці