Місцями військових злочинів росії на Київщині.


📆Сьогодні провели прес-тур по місцям військової агресії рф, які наглядно демонструють негативний вплив на навколишнє природне середовище через рік після деокупації регіону.

1️⃣Першою відвідали нафтобазу, яку було зруйновано у березні 2022 року, у результаті - у повітря потрапило близько 20 000 тонн забруднюючих речовин, відбулося забруднення нафтопродуктами сусідніх сільськогосподарських угідь, та як наслідок, забруднення (перевищення вмісту нафтопродуктів у 12 разів) та мор риби в озері за кілометр від нафтобази.

2️⃣Далі відвідали складські приміщення, де зберігалися продукти харчування (олії, консервація), які впевнено «захищали» російські війська, випалюючи вогнем. На місці розливу забруднюючих речовин на ґрунті було виявлено перевищення вмісту органічних речовин (мінеральних та рослинних олій, жирів, мила, смоли) у 348 разів❗

3️⃣Остання локація – місце тимчасового зберігання утворених відходів від руйнувань. Відходи лише одного міста, лише на одній локації. Масштаби, якої вражають.

👨‍🔬👩‍🔬Розповідали про роботу інспекції у період війни, відбирали проби, піднімали складні питання про вплив війни на довкілля.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці