Державна екологічна інспекція Столичного округу допомагає бізнесу стягнути кошти з агресора!


🔰Змінюємо ставлення та підходи до роботи Екоінспекції.

Екоінспекція – це не тільки про перевірки бізнесу, а про підтримку та допомогу в скрутні часи!

🏢Офісно-складський комплекс групи компаній Вельд ( Il Paesano Долина Желаний @Tropik Life | Kyiv ) у селі Мила на Київщині постраждав від дій окупанта.

📆 У березні 2022 року, під час окупації Київської області, російська армія здійснила два ракетних удари та обстріл комплексу, в результаті чого - одна будівля складу згоріла та зруйнована, 11 вантажних автомобілів згоріло, а пожежу на іншій будівлі офісно – складського комплексу не могли ліквідувати протягом тижня через активні бойові дії.

На складах, загальною площею близько 6000 кв.м., від вогню та руйнувань було пошкоджено тонни продукції харчування – олії та різноманітні консервації.

💥У результаті маємо наступні наслідки для довкілля:

Через пожежу в атмосферне повітря Київщини потрапило понад 79 тонн забруднюючих речовин, а саме діоксид вуглецю та важкі метали: оксид міді, оксид цинку, діокис селену та інші.

📌Відходами від руйнування та пошкодження продукції засмічено 4000 метрів квадратних земель.

📌Внаслідок руйнувань, пожежі та розгерметизації тари - відбувся неорганізований витік олив та жирів на землі біля складських приміщень, де зафіксовано перевищення забруднюючих речовин в ґрунті:

• у 348 разів - органічних речовин, що екстрагуються петролейним ефіром (мінеральні та рослинні олії, жири, мила, смоли, важкі вуглеводні)

• у 4,5 рази - хлоридів

• у 2 рази – нафтопродуктів.

✅Особливістю саме цього випадку є той факт, що компанією подано позов проти рф до Європейського суду з прав людини, задля встановлення факту порушення прав людини, присудження компенсації шкоди за пошкодження та знищення бізнесу та притягнення росії до відповідальності за руйнування і шкоду довкіллю. Наразі відомо лише про 2 таких позови від компаній з України!

♻️Держекоінспекція Столичного округу спільно із власником бізнесу та компетентними громадськими організаціями Environment People Law (EPL)/Екологія - Право - Людина (ЕПЛ) допоможе якісно та обґрунтовано зафіксувати факт завдання шкоди навколишньому природному середовищу та зібрати всі необхідні докази подальших наслідків негативного впливу на довкілля, спричинених діями окупантів.

🤝Нашою спільною метою є – включення до розрахунків збитків, які будуть пред’явлені агресору, не тільки від шкоди, завданої майну та активам, а і шкоди, завданої навколишньому природному середовищу (ґрунтам, поверхневим підземним водам).

🇺🇦Працюємо на перемогу!

Ворог має стати перед міжнародними судами за свої злочини на території України і відшкодував все за вчинено зло українському народу та довкіллю!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці