КП «Броваритепловодоенергія» добровільно сплатили понад 4 мільйони гривень за шкоду, завдану навколишньому природному середовищу.


У квітні 2021 року, під час перевірки екоінспекторами ДЕІ Столичного округу, встановлено, що КП «Броваритепловодоенергія» забруднило недостатньо очищеними зворотними водами земельну ділянку сільськогосподарського призначення, яка межує з очисними спорудами, площею 38 тис.кв.метрів. Розмір шкоди, зумовленої забрудненням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства складав 684 тисячі гривень – підприємство сплатило кошти до державного бюджету в 2021 році.

Також у серпні 2021 року, було здійснено перевірку виконання припису КП «Броваритепловодоенергія». У ході якої встановлено, що підприємство не дотримується нормативів гранично допустимого скиду забруднюючих речовин із зворотними водами у р. Красилівка, р. Трубіж, басейн р. Дніпро. За результатами лабораторного дослідження зафіксовано перевищення нормативу ГДС за показниками: амоній ; нітрит-іони; завислі речовини; БСК5; хлорид-іони. Розмір шкоди склав 3 мільйони 484 тисячі гривень.

У 2023 році завдяки спільним зусиллям Державної екологічної інспекції Столичного округу з Київською обласною прокуратурою, КП «Броваритепловодоенергія» добровільно сплатили 3 мільйони 484 тисячі гривень збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці