Видуботок корисних копалин у заповідній зоні столиці: правоохоронні органи повідомили про підозру директору комунально підприємства.


Спеціалізованою екологічною прокуратурою м. Києва вручено підозру в.о. директора КП капітального будівництва, реконструкції та інвестицій «Голосіїво-Будінвест» за організацію незаконного видобування корисних копалин на території природно-заповідного фонду міста Києва на суму 2,2 мільйона гривень.

Найжахливіше, що «покопати» вирішили не деінде, а на території ландшафтного заказника місцевого значення «Урочище Церковщина» у Голосіївському районі міста Києва.

У жовтні 2022 року, за повідомленням громадськості, оперативною реакцію Прокуратури міста Києва було залучено спеціалістів ДЕІ Столичного округу, якими було проведено заміри, відібрано зразки та встановлено факт пошкодження більше 10 соток земель заповідника.

⚠️Місцями глибина котловану досягала 5-ти метрів! Загалом незаконно видобули понад 2 тисяч куб. м. суглинку. Пізніше інспекцією розраховано збитки завдані навколишньому природному середовищу на суму 2, 2 млн.грн

«Урочище Церковщина» в Голосіївському районі, м. Києва оголошено ландшафтним заказником місцевого значення на підставі рішення Київської міської ради від 28.07.2020, загальна площа об’єкта — 130 га.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці