Екоінспектори Державної екологічної інспекції Столичного округу переймають міжнародний досвід щодо фіксації подій надзвичайної ситуацій під час дії воєнного стану

Екоінспектори Державної екологічної інспекції Столичного округу переймають міжнародний досвід щодо фіксації подій надзвичайної ситуацій під час дії воєнного стану  під час тренінгу з оцінки забруднених ділянок, організованому UN Environment programme.

Основна мета цієї навчальної програми - посилити та оновити науково-технічний потенціал державних екологічних експертів України у дослідженні забруднених територій, що утворилися внаслідок конфлікту, та забезпечити відповідність підходу до оцінки найкращим міжнародним практикам. Екоінспектори вивчали міжнародні стандарти та методології по відбору проб води, ґрунту та атмосферного повітря.

 Тренінг спрямований на безпосередню підтримку технічних груп під керівництвом Державної екологічної інспекції у проведенні розслідувань забруднених ділянок для оцінки характеру, масштабу та ризиків, пов'язаних з конкретними інцидентами, спричиненими конфліктом на конкретних ділянках.

Також, екоінспектори виконали практичне завдання  на визначення завданої довкіллю шкоди , внаслідок ракетної атаки НПЗ в Дніпропетровській області, використовуючи супутникові дані до обстрілу та після. Виконували порівняльний аналіз вітчизняних та міжнародних стандартів при визначенні ризиків для життя, здоров’я, людини та довкілля. Ознайомилися з роботою приладу PID (детектор фотоіонізації), яким можна визначити леткі сполуки у ґрунтах.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці