Приватне підприємство на Київщині має сплатити майже 300 тисяч гривень за забруднення атмосферного повітря: рішення суду.

Приватне підприємство на Київщині має сплатити майже 300 тисяч гривень за забруднення атмосферного повітря: рішення суду.

✅Господарський суд міста Києва частково задовольнив позов Державної екологічної інспекції Столичного округу щодо стягнення коштів з приватного підприємства «Тайкун», яке здійснювало викиди забруднюючих речовин у с. Бородянка, у Київській області.

✍️Вищевказане підприємство протягом червня 2019 - березня 2021 року використовувало стаціонарні джерела викидів, на які не мало відповідного дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, що є прямим порушенням статті 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря». Порушення виявлено під час проведення перевірки даного підприємства у 2021 році.

✅З початком опалювального сезону наголошуємо суб’єктам щодо необхідності наявності відповідних дозвільних документів на обладнання, яке здійснює викиди в атмосферне повітря.

Згідно п. 4 Постанови КМУ №302: суб’єкт господарювання отримує дозвіл на викиди до початку експлуатації об’єкта, у тому числі до проведення пусконалагоджувальних робіт.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці