За 621 днів війни довкіллю Столичного регіону завдано збитків на 49 мільярдів 274 мільйони гривень.


📅Сьогодні, 6 листопада, у світі відзначається Міжнародний день запобігання експлуатації навколишнього середовища під час війни та збройних конфліктів.

✅По 93 випадкам зібрано інформацію та розраховано збитки, які має сплатити рф Україні за екологічні злочини проти довкілля.

Суми колосальні!

💨Найбільше збитків довкіллю розраховано за забруднення атмосферного повітря Києва та області. Через обстріли нафтобаз, складів, промислових комплексів у повітря Києва потрапили мільйони тон забруднюючих речовин. Загальна сума збитків-46 мільярдів 836 мільйонів 486 тисяч гривень

💥Дивлячись на це, розумієш, що довкілля-це жертва повномасштабного вторгнення російської терористичної держави в України!

🔴Важливо не лише покарати росію за всі злочини екоциду, вчинені в Україні, починаючи з 2014 року, але й змусити державу-агресора відшкодувати всю заподіяну екологічну шкоду. Збройна агресія держави-терориста російської федерації проти України має своїм наслідком руйнівний вплив на довкілля, на відновлення якого знадобиться не один десяток років

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці