Ялинки в Києві оброблені репелентами, краще утримайтесь від бажання конфісковувати їх з місць постійного перебування.

Обережно! 🌲

❗КО «Київзеленбуд» розпочали обробку хвойних дерев у зелених зонах столиці аби запобігти випадкам вандалізму перед новорічними святами.

♨Працівники наносять на зелені насадження нешкідливі хімічні речовини (репеленти), які безпечні для рослин, але у теплому приміщенні виділяють неприємний запах.

❗Оброблені хвойні дерева позначають попереджувальними табличками.

🤝Також, Спеціалісти ДЕІ Столичного округу із залученням ГУ Національної поліції в Київській області, Центрального міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства та Столичного лісового офісу планують проведення операції «Новорічна ялинка», відповідно до якої будуть здійснюватися спільні рейди щодо охорони хвойних насаджень .

💰Зазначаємо, що незаконна вирубка хвойних дерев несе за собою стягнення штрафу у розмірі від 510 до 5100 грн. (згідно зі статтею 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення) . Також за незаконну вирубку зелених насаджень на території лісів передбачена кримінальна відповідальність (ст. 246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу»), що карається штрафом від 17000 до 25500 грн або арештом на строк до шести місяців.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці