🌲Нелегальні ялинки у Києві: під час рейду Держекоінспекції Столичного округу виявлено точки продажу новорічних ялинок, які працювали з порушеннями правил збуту.


🌲19 грудня відзначається День вічнозелених рослин. Цей день має на меті підвищити обізнаність людей про важливість збереження вічнозелених рослин. Сосна дуже чутливий індикатор чистоти повітря. Якщо дерево чахне, це означає, що в повітрі дуже багато отруйних речовин, якщо жовтіє хвоя – підвищена радіоактивність.

✅Повідомляємо, що з початку операціі «Новорічна Ялинка» з 13 грудня на територіі міста Києва встановлено 15 порушень порядку збуту новорічних ялинок.

📍Порушення встановлені у Солом’янському, Дарницькому, Дніпровському, Деснянському, Оболонському, Подільському, Святошинському районах.

📋На продавців було складено адміністративні протоколи за ч. 1 статтею 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу).

📋Станом на 19 грудня 2023 року у м. Києві було складено 15 адмінпротоколів, які будуть направлені до районних судів для винесення рішення

🌲Задля перевірки легальності новорічного дерева рекомендуємо ввести номер із уніфікованого засобу (бирки чи стяжки, яка має бути прикріплена до ялинки/сосни) на сайті OPEN.UKRFOREST.COM.

У випадку, якщо інформація на сайті відсутня, це свідчить про сумнівне походження ялинки.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці