Полігон у Бородянці поза законом: Держекоінспекція Столичного округу долучилася до перевірки Держаудитслужби.


Як і в 2022 році, зараз діє Постанова №303 КМУ, яка забороняє проведення перевірок суб’єктів господарювання. Одним із дієвих методів притягнути до відповідальності порушників є взаємодія з правоохоронними органами та іншими контролюючими органами.

📝Під час аудиту Бородянської міської територіальної громади, який проводила Держаудитслужба із залученням спеціалістів ДЕІ СО було встановлено захоронення сміття на полігоні, який не міг використовуватися за таким призначенням.

📝Комунальне підприємство КО БСР «Благоустрій-Бородянка», що використовує полігон, не має всіх необхідних дозвільних документів для здійснення господарської діяльності із захоронення твердих побутових відходів. Полігон не обладнаний необхідними засобами для утилізації відходів та не отримав відповідного висновку з оцінки впливу на довкілля.

⚠️Наразі фахівці Державної екологічної інспекції Столичного округу проводять лабароторні дослідження проб ґрунтів для встановлення факту забруднення, щоб розрахувати шкоду, завдану довкіллю Бородянській селищної громади.

До відома: за позовом ДЕІ СО, рішенням Шостого апеляційного адміністративного суду від 24.02.2023, зупинено виконання надання послуг компанією ТОВ «Утілсервіс», що здійснювала управління полігоном у м. Бородянка, до його передачі комунальному підприємству.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці