Врятуй річку Рось!

📈Знову виявлено значне перевищення забруднюючих речовин у стічних водах - одне з підприємств на Київщині скидає воду в притоку річки Рось з перевищенням вмісту амонію у 297 разів!

🟩У рамках реалізації Плану дій щодо оздоровлення та відновлення р. Рось, з грудня 2023 року ДЕІ Столичного округу продовжує перевірки 34 суб’єктів господарювання, діяльність яких може впливати на стан р. Рось.

🟩У ході однієї з перевірок, інспекторами ДЕІ СО були відібрані проби зворотних вод та проведено лабораторні дослідження — у результаті яких встановлено, що ТОВ «Оператор газотранспортної системи України» у період 31.01.2024 по 05.02.2024 здійснювало скид зворотних вод до річки Фоса, притоки річки Рось з перевищенням нормованих значень забруднюючих речовин по азоту амонійному в 297 разів та нітрит-іонам в 10 разів (також зафіксовані перевищення ще по 8 забруднюючим речовинам).

ℹ️Зауважимо, що підприємство має незначні об’єми скиду стічних вод.

🟩Державною екологічною інспекцією Столичного округу буде зібрано всі необхідні для проведення розрахунку дані та буде виставлена підприємству претензія про стягнення збитків, завданих довкіллю.

ℹ️Нагадуємо, що у 2023 році Петиція про порятунок річки Рось зібрала необхідних 25 тисяч голосів та була розглянута Президентом України, який доручив Уряду опрацювати порушені в електронній петиції питання та розробити План дій щодо оздоровлення та її відновлення.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці