Керівникам київського підприємства оголошено підозру за злив небезпечних відходів


В рамках кримінального провадження Державна екологічна інспекція Столичного округу була залучена в якості спеціалістів для фіксації та розрахунку збитків нанесених довкіллю. 

Разом з оперативниками Департаменту забезпечення діяльності пов’язаної з небезпечними матеріалами Нацполіції, слідчіми Бучанського РУП Київської області та Бучанською окружною прокуратурою викрили протиправну діяльність.

Під час огляду земельних ділянок, призначених для ведення особистого селянського господарства, правоохоронці виявили штучну гідроспоруду, до якої через трубу стікала речовина з різким неприємним запахом. Труба, що вела до місцевого підприємства, була прихована ґрунтом, травою та чагарниками.

Площа забруднення становить 925 м 2.

В ході розслідування виявлено, що правопорушники самовільно зайняли земельні ділянки Гостомельської селищної громади. Керівники одного з промислових підприємств Київської області здійснювали незаконний скид і накопичення небезпечної речовини – миш'яку, що завдало шкоди довкіллю.

Правопорушникам оголошено про підозру за самовільне будівництво споруди на самовільно зайнятих земельних ділянках та їх подальше забруднення шкідливими для довкілля речовинами (ч. 1 ст. 239, ч. 3 ст. 197-1 Кримінального кодексу України). Зловмисникам загрожує до трьох років обмеження волі.

Довідка: Потрапляння миш'яку в організм людини може спричинити серйозні проблеми зі здоров'ям, включно з раком, ураженням шкіри, мутацією ДНК та летальними наслідками.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці