3 липня Всесвітній день без поліетилену

3 липня Всесвітній день без поліетилену.

Негативний вплив поліетилену на нашу планету важко переоцінити. 

Поліетилен широко використовується в Україні. Він присутній у пакетах, пляшках, упаковці та багатьох інших товарах. Поліетилен не має природних аналогів і має руйнівний вплив на довкілля.

Поліетилен не розкладається в природному середовищі, забруднюючи ґрунти та водойми, завдаючи шкоди флорі та фауні. Крім того, поліетилен виділяє токсичні речовини, що шкодять здоров'ю людини.

В 2021 році Україна зробила важливий крок у напрямку зменшення споживання пластикових пакетів, підписавши Закон "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України". Цей закон забороняє розповсюдження надтонких та тонких пластикових пакетів, оксорозкладних пластикових пакетів в об'єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг в Україні. Також заборонено безоплатне розповсюдження пластикових пакетів. https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1489-20#Text 

Завдяки цьому закону українці зменшили використання пластикових пакетів на 40-90%, залежно від різновиду. 

Державна екологічна інспекція Столичного округу нагадує, що відмова від поліетиленових пакетів – це перший крок до збереження довкілля. Кожен громадянин може зробити свій внесок:

•  Замість поліетиленових пакетів візьміть з собою сумку з тканини, паперу або інші екологічні альтернативи.

•  Долучайтесь до акцій з очищення довкілля від пластикового сміття, садіть дерева, поширюйте інформацію про шкоду поліетилену.

•  Здавайте пластик на переробку. Переробка пластику – це спосіб дати йому друге життя та зменшити кількість сміття на звалищах.

Державна екологічна інспекція Столичного округу наголошує на першочерговій важливості відмови від поліетилену для збереження довкілля.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці