Незаконна вирубка та пошкодження дерев на Золотоустівській, 3 - відкрито кримінальне провадження!



Державна екологічна інспекція Столичного округу звертає увагу на численні порушення у сфері охорони зелених насаджень у Києві і Києвскій області. Ці порушення виражаються в незаконній порубці дерев та їх пошкодженні під час будівництва, проведення господарської та іншої діяльності фізичних та юридичних осіб.

 

Державними інспекторами разом з фахівцями КО «Київзеленбуд» у Шевченківському районі по вулиці Золотоустівській, 3 було встановлено пошкодження до ступеня припинення росту 15-ти дерев різних порід та діаметрів.

 

Пошкодження було завдано шляхом механічного впливу (підпилу, обдирання кори) на стовбури дерев, що призвело до ушкодження понад 30% їх периметра. Згодом ці дерева було зрізано без сплати до бюджету міста Києва їх відновної вартості.

 

По вулиці Золотоустівській, 3 проводяться роботи з реконструкції фасаду будівлі. Замовником робіт виступає ТОВ «Оренда Прайм», а виконавцем – ТОВ «ЕЛ.К.Стиль». Земельна ділянка знаходиться у постійному користуванні Акціонерного товариства «Київський науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут «Енергопроект».

 

На підставі матеріалів, поданих ДЕІ Столичного округу, у Шевченківському управлінні поліції проти порушників було відкрито кримінальне провадження. На даний час поліцією не залучено інспекторів до огляду ділянки. Слідство триває.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці