Несанкціоноване сміттєзвалище біля місті Гостомель ліквідовано!


Несанкціоноване сміттєзвалище біля місті Гостомель ліквідовано!

22 травня 2024 року під час проведення рейдових заходів фахівці Державної екологічної інспекції Столичного округу виявили на території міста Гостомель по вулиці Трудовій (координати: 50.5511550, 30.2663770) несанкціоноване сміттєзвалище відходів  від домогосподарств та біовідходів.

Площа сміттєзвалища становила понад 48 кв  м, об'єм – 24 куб  м. Власник сміттєзвалища не встановлений.

Відповідно статті 12 Закону України "Про управління відходами", у випадку, коли власник відходів не встановлений, їх вивезення та утилізація, а також усунення негативних наслідків їх впливу на довкілля здійснюється за рахунок державного або місцевого бюджету.

ДЕІ Столичного округу направила вимогу Гостомельській селищній військовій адміністрації Бучанського району Київської області щодо ліквідації незаконного сміттезвалища і приведення земель комунальної власності до належного санітарного стану в найкоротший термін.

Силами комунальних підприємств Гостомельської селищної ради здійснено прибирання звалища, про що проінформовано Інспекцію.

Державна екологічна інспекція Столичного округу дякує Гостомельській селищній раді за співпрацю та оперативне виконання вимоги щодо ліквідації незаконного сміттезвалища. 

ДЕІ Столичного округу закликає громадян Києва і Києвскої області дотримуватися природоохоронного законодавства та не викидати сміття у несанкціонованих місцях.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці